Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Nuggetoviny listopad 2022

Vážení obchodní přátelé, milí klienti,

máme pro vás již deváté vydání našeho newsletteru, Nuggetovin, kde vám mimo jiné představíme několik nových užitečných funkcionalit z poslední doby – zadávání nepřítomností do budoucna a odesílání hlášenek na zdravotní pojišťovny přímo z programu. Zároveň odpovíme na nejčastější dotazy ohledně e-neschopenek, představíme vám webinář týkající se kalendářů, dotkneme se nové verze našeho programu – Nugget SOA, a v neposlední řadě odkryjeme několik nových partnerství 😊

Věříme, že pro vás informace v Nuggetovinách budou užitečné a velmi rádi zodpovíme jakékoliv případné dotazy.

Se srdečným pozdravem a přáním klidných podzimních dnů
Tým Nugget SW


Okno datumů – zadávání nepřítomností do budoucna

Tým Nuggetu pro vás připravil novinku, po které jste již dlouho volali, a to možnost zadávat nepřítomnosti do budoucna. Nově tak můžete v následujícím (ještě neotevřeném) období zadat nejen ukončení pracovní neschopnosti, ale i její začátek. Tato funkcionalita bude dostupná po instalaci nejbližší nové verze Nugget SW.
Bližší návod najdete ZDE


Zdravotní pojišťovny – hlášenky přímo z programu

Již několik měsíců můžete odesílat hlášenky na ZP přímo z Nuggetu. Od mnohých z vás víme, že tuto novou funkcionalitu používáte, líbí se vám a ušetřila vám spoustu práce, což nás velmi těší. Věděli jste však, že hlášenky můžete odesílat i v případě, že nemáte přístup do firemní datové schránky? Můžete totiž využít centrálního nastavení odesílání dokumentů přes datové schránky, a to ve funkci M 2-7-1 v záložce E-podání a dokumenty. Při tomto nastavení jako uživatel odešlete hlášení prostřednictvím datové schránky, i když do ní nemáte přímý přístup a neznáte přístupové údaje.
Bližší informace vám poskytne naše Hotline nebo je najdete na webu podpory.


E-Neschopenky – Co dělat v případě technických potíží?

Velmi často se na nás obracíte s dotazy na funkčnost a podmínky stahování e-neschopenek. Mnohé z nich vám však rychleji a efektivněji pomůže vyřešit vaše IT oddělení.

Pro vaši lepší orientaci najdete pod následujícím odkazem přehled nejčastějších otázek, které naši klienti v souvislosti s E-Neschopenkami řeší, a odpovědi na ně:
Nejčastější problémy při stahování E-Neschopenek ZDE


Kalendáře: Založení nových, prodloužení stávajících

S koncem roku přichází povinnost otevřít nové kalendáře nebo prodloužit ty původní pro další období. Na tuto skutečnost Vás upozorní funkce 9-1 Rekapitulace za období 11/2022, která vám nedovolí přejít do dalšího období, pokud platnost kalendáře končí v roce 2022.

Vzhledem k množícím se dotazům z vaší strany jsme na téma Kalendáře připravili speciální webinář. Tam vám názorně předvedeme, jak kalendáře nově vytvořit, jak je prodloužit a také jak pracovat s dočasnou změnou kalendářů, abyste ušetřili co nejvíc práce.
Na webinář se můžete přihlásit ZDE
Detailní informace o práci s kalendáři najdete také ve speciálním návodu ZDE


Vliv Změny normativních nákladů na bydlení na nezabavitelné minimum

Od 1. 10. 2022 došlo k dalšímu navýšení částky normativních nákladů na bydlení. Částka odpovídající průměrným nákladům na bydlení jedné osoby v nájemním bytě v obci o velikosti 50 000 – 99 999 obyvatel byla zvýšena o 4 500,- Kč na 12 435,- Kč. Pro výpočet nezabavitelného minima se, oproti minulosti, použije pouze polovina z této sumy.


Nová verze Nugget – SOA je tu pro vás

Migrace SW Nugget na novou verzi SOA je v plném proudu. Většina velkých a středních firem už na ni přešla. Doporučujeme, abyste si u nás včas rezervovali termín, kdy vám bude migrace na SOA verzi vyhovovat. Pracnosti se nemusíte obávat, od vašeho IT budeme potřebovat pár konzultací a jeden den součinnosti při reinstalaci.

Pro uživatele máme nový design, nové funkce, a ještě jednodušší ovládání. Struktura uživatelských menu a struktur databáze ale zůstávají v nové verzi zcela zachovány, takže postup zpracování bude stejný, jako jste zvyklí. Pro jistotu pro vás však máme připravené půldenní školení uživatelů, abyste měli jistotu, že se všichni hladce přeorientují na novou verzi programu.

S novou verzí Nuggetu se můžete seznámit na bezplatném webináři, který pravidelně pořádáme.
Přihlásit se můžete na našich webových stránkách ZDE.

Původní, starší verzi SW Nugget budeme podporovat ještě do konce příštího roku. Pokud tedy v následujících měsících přechod nestíháte, máme ještě dostatek času najít vhodný společný termín.


Ohlédnutí za HR Days

Děkujeme všem, kdo jste se za námi zastavili u stánku na HR Days a dali si s námi kávu, nebo prohodili pár slov. Veškeré vaše poznatky, zkušenosti a připomínky jsou pro nás nesmírně cenné a představují skvělou inspiraci pro další rozvoj Nuggetu.

Zároveň jsme se zde pilně věnovali prohlubování vztahů se stávajícími i potenciálními novými obchodními partnery. S radostí tak můžeme oznámit například finalizaci propojení s aplikacemi PalmApp a Advanto, díky kterým mohou zaměstnavatelé nabídnout zaměstnancům možnost čerpat výplatu kdykoliv potřebují.

Kromě toho jsme se rozhodli uspíšit přípravu možností „manažerské“ prezentace vašich dat uložených v Nuggetu, a to prostřednictvím aplikací Power Bi či Tableau.

Už teď se těšíme na další podobnou akci a osobní setkání!