Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Letní Nuggetoviny 2023

Vážení obchodní přátelé, milí klienti,

letní Nuggetoviny jsou zde a jsou opět plné praktických novinek a zajímavostí (nejen) ze světa mzdového a personálního systému Nugget SW. Na úvod Vám představíme náš nový HR Portál a vysvětlíme situaci s Českou průmyslovou zdravotní pojišťovnou. Poté Vás poprosíme o vyplnění krátké ankety, která nám pomůže k dalšímu rozvoji😊. Dále se dozvíte, jak ukončit exekuci a v čem Vám nový modul Mzdové rozpočty usnadní práci. Na závěr se dozvíte také aktualitu ohledně staré verze Nugget systému.

V případě jakýchkoliv dotazů jsme Vám jako vždy k dispozici.

Tým Nugget SW


HR Portál jako služba (SAAS) aneb…

…ušetřete náklady, zjednodušte procesy a získejte větší kontrolu nad Vaší personální agendou.

Představujeme Vám HR Portál jako službu – inovativní koncept, kdy nemusíte řešit nákup ani instalaci softwaru. Díky nám se zbavíte starostí s tradičním licenčním modelem, kde jste platili za licence, technickou infrastrukturu a podporu systému.

Více o HR Portálu ZDE.

V případě zájmu kontaktujte prosím obchodní oddělení.


ČPZP – Formát Přehledu o platbě pojistného

V minulých týdnech kontaktovala Česká průmyslová zdravotní pojišťovna své klienty s informací o údajně špatném formátu formuláře Přehledu o platbě pojistného na zdravotní pojištění.

Chtěli bychom Vás ujistit, že formát souboru, který jste mohli elektronicky podávat na ČPZP prostřednictvím datové schránky, byl legislativně zcela v pořádku.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna se snaží být progresivní a zapojovat do svých systémů automatizované procesy, které bohužel dříve nekomunikuje s vývojáři mzdových programů.

Tímto bychom Vás chtěli informovat, že jsme připravili pro tuto zdravotní pojišťovnu jiný formát Přehledu o platbě pojistného, který je možný standardně odeslat z tiskových zpráv pomocí tlačítka „Odeslat datovkou“. Tento přehled bude v tiskových zprávách zobrazen ve formátu PDF, nicméně datovou schránkou bude odcházet XML formát.

Věříme, že v budoucnu budou zdravotní pojišťovny lépe komunikovat s vývojáři, a nebudou zbytečně děsit mzdové účetní.


Anketa

Polovina roku je již za námi a nastává čas přemýšlet o dalším období. Neustále se snažíme přicházet s něčím novým a vylepšovat naše služby. Pomozte nám být maximálně efektivní, třeba jste to zrovna vy, kdo by uvítal něco nového 😊.

Obracíme se tak na Vás s dotazem, co vám ještě chybí v Nuggetu? Například nějaká vylepšení, která by Vám ještě více usnadnila práci? Něco by mohlo fungovat lépe? Nebo Vám nějaká služba či produkt chybí úplně?

ANKETA ZDE

Nebojte se zeptat, naši vývojáři umí téměř všechno, a proto je každý návrh vítaný! Jsme tady pro Vás a jde nám o Vaši maximální spokojenost a nejlepší využití programu.

Tento rok byl velmi nabitý a rádi bychom Vám vyšli vstříc i v tom dalším.

Těšíme se na Vaše návrhy!


Jak ukončit exekuci v Nuggetu?

Dostali jste informaci o zastavení exekučního řízení nebo jste vymohli exekuci do posledního haléře?  Poradíme Vám, jak s takovou exekucí dále nakládat.

V žádném případě exekuci nemažte!

Exekuce by vždy měla zůstat zadána u zaměstnance ve srážkách na účet. Aby se již nesrážela a aby se nezobrazovala v přehledu exekucí, změňte hodnotu nedoplatku na nulu. U výživného se nuluje částka ke sražení.

Do poznámky můžete doplnit informaci o zastavení nebo vymožení exekuce.

Více o exekucích


Mzdové rozpočty

Příprava mzdových rozpočtů na další období je nedílnou součástí práce HR či finančních oddělení většiny společností, přičemž náročnost těchto odhadů je značná a přesnost nejistá.

Podstatou našeho nového modulu „Mzdové rozpočty“ je na základě známých skutečností, vlastních odhadů a plánů kapacit nasimulovat výdaje potřebné k pokrytí následujícího fiskálního roku ve mzdové oblasti. Plán vychází z reálných dat obsažených ve mzdovém systému – tedy např. oproti excelovému řešení zohledňuje nemocnost, dovolené apod. Pro potřeby modelování vytváříme vlastní zcela nezávislou, plánovací knihovnu, kde pomocí uživatelsky přívětivého rozhraní můžete simulovat nové podmínky. Při vytváření plánovací knihovny volíme začátek plánu, který nemusí souhlasit s kalendářním či hospodářským rokem. Volitelná je i délka plánovacího období. Výsledkem jsou velmi přesná data, která navíc dokážete velmi rychle upravit, či vytvořit další variantu plánu na další období.

V případě zájmu kontaktujte prosím obchodní oddělení.


Důležitá informace k ukončení podpory staré verze SW Nugget 

Při migraci SW Nugget ze staré verze systému na novou, v architektuře SOA, jsme řadě z Vás ponechali možnost připojení k serveru pomocí starého klienta (žlutá ikona). Bylo to praktické opatření, zejména po přechodnou dobu na novou verzi, abyste paralelně měli starou verzi k dispozici pro případ nejasností, či potřeby si něco ověřit.

Jak jsme Vás již informovali, podpora staré verze bude ukončena k 31.12.2023. To znamená, že do této verze už nebude zahrnuta legislativa pro rok 2024. Nová legislativa bude garantována pouze v nové verzi SOA (označena modrou ikonou). Používání systému skrze starého klienta by pak mohlo způsobit problémy, proto Vás žádáme, abyste do konce prosince 2023 přestali starého klienta (žlutou ikonu) používat a ideálně jej nechali odinstalovat prostřednictvím Vašeho IT oddělení.

Toto sdělení se netýká zákazníků, kteří mají archivní verzi SW Nugget.