Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Nuggetoviny březen 2022

Vážení obchodní přátelé, milí klienti,

čtete druhé vydání našeho nového newsletteru, Nuggetovin. Kromě nyní už pravidelné dávky zajímavostí a novinek vám v každém vydání přineseme jeden konkrétní praktický tip, jak si urychlit a ulehčit práci s Nuggetem. Ten dnešní se týká vyhledávání údajů a najdete ho na konci Nuggetovin.

Cílem našeho newsletteru je nabídnout vám zajímavé a užitečné informace. Budeme proto velmi rádi za vaši zpětnou vazbu, kterou velmi rádi zohledníme v dalších vydáních 😊

Se srdečným pozdravem
Váš tým Nugget SW    

Manuály a pravidelné aktuality (nejen) ze světa Nugget SW: sledujete oba naše weby?
Nezapomeňte sledovat sekci Aktuality na našich webových stránkách. Kromě upozornění na nově vypsaná školení a webináře zde pravidelně najdete novinky týkající se našeho systému a také zajímavé články na různá témata. Pro váš ještě větší komfort a rychlejší přístup k novinkám, manuálům/návodům a tipům jsme v loňském roce navíc připravili speciální stránky, kde pohodlně najdete vše potřebné – přehledně pojmenované a uspořádané v kategoriích, doplněné o jednoduché vyhledávání podle klíčových slov. Žádné tápání a zdlouhavé hledání! Web průběžně doplňujeme a rozšiřujeme, abyste na něm stále měli k dispozici veškeré aktuální informace a podklady.   web Nugget SW   web podpory Nugget SW    

Už jste si aktualizovali certifikát ČSSZ?
Ve středu 9. 3. 2022 končí platnost šifrovacího certifikátu ČSSZ, který se používá ke komunikaci s ČSSZ a například také při stahování e-neschopenek. Pokud tyto služby využíváte, a ještě jste si certifikát neaktualizovali, nezapomeňte tak prosím učinit. Nový certifikát si můžete stáhnout ZDE. Stačí, když jím nahradíte certifikát stávající a veškeré funkce i nadále poběží jako doposud. Dobrou zprávou pak je, že na rozdíl od minulých verzí, které měly platnost jeden rok, bude nový certifikát platit až do roku 2025.    

Seznamte se s novou verzí Nugget SW – Nugget SOA
Většina z vás, našich klientů, už přešla z původní verze Client/Server na novou verzi Nugget SOA. Věříme, že jste uvítali technologický skok na platformu webových služeb, ještě vyšší uživatelský komfort, rozšířenou nabídku funkcí a také zapojení nových modulů.

Ty z vás, kteří jste se pro migraci na novou verzi ještě nerozhodli, srdečně zveme k účasti na bezplatném webináři, kde vám tuto novou verzi Nugget SOA názorně představíme. Přihlásit se můžete na vhodný termín zde na našich webových stránkách.

V případě zájmu o více informací o Nugget SOA nebo o konkrétní nabídku pro Vaši společnost prosím kontaktujte naše obchodní oddělení. Pro migraci na novou verzi navíc nabízíme mimořádné obchodní podmínky.      

Změna verze MS Framework
Od úterý 1. 3. 2022 je u nových verzí Nugget SW vyžadováno běhové prostředí MS Framework 4.8 namísto verze 3.5. Změna se týká jak serverové, tak klientské části aplikace. V souvislosti s tím se také mění minimální požadavky na serverový i klientský operační systém, a to z důvodu možnosti instalace tohoto Frameworku: Pro serverovou část je nyní nutný OS Windows Server 2008 R2 SP1 a novější. Pro klientské stanice je nyní nutný OS Windows 7 SP1 a novější. Pokud provozujete aktualizovaný OS Windows Server 2016 a novější, nebo Windows 10, nemusíte update provádět vy sami, MS Framework v nejnovější verzi se vám automaticky doinstaloval v rámci aktualizací operačního systému. Pokud ale používáte starší operační systém kompatibilní s novými požadavky, zkontrolujte prosím, že máte aktuální MS Framework nainstalován.
Samotný offline instalační balíček naleznete ZDE.  

Praktické tipy Nugget SW: Vyhledávání údaje
A ZDE již najdete náš zmiňovaný tip pro ještě jednodušší práci s Nuggetem 😊
Praktický tip: Vyhledávání údaje